Biografie Pleun van Dieren

Pleun van Dieren (1989) startte op haar achtste met pianoles en speelde klassiek piano tot haar veertiende. Als tiener verschoof haar aandacht richting de popmuziek. Ze begon liedjes na te spelen en mappen vol songteksten en akkoordenschema's te verzamelen. Na de middelbare school startte ze op de opleiding Artiest in Tilburg, waarbij ze van Jeroen Manuhutu 4 jaar lang zangles kreeg in voornamelijk CVT. Hierdoor werd ze zo enthousiast dat ze meer zang- en pianolessen ging volgen om zich voor te bereiden op het conservatorium, waarna ze werd aangenomen in Arnhem om zang jazz/pop te studeren. Haar laatste jaar studeerde ze in Barcelona om zich meer te focussen op jazz.
Ze zingt graag de stijlen soul/jazz/funk/rnb en schrijft eigen arrangementen.

Tijdens haar opleiding begon ze met lesgeven en vond het een uitdaging om mensen in hun kracht te zetten. Ze heeft lessen gevolgd bij o.a. Izaline Calister, Hartog Eysman, Barbara Lok, Clemens Schmuk, Jolande Geven, Ineke van Doorn, Celeste AlĂ­as, Paulien van Schaik. Ze volgde workshops/masterclasses bij o.a. Kurt Elling, Bob Stoloff, Denise Jannah, Meribeth Dayme, Deborah Carter, New York Voices, Gary Willis, Fred Hersch, Snarky Puppy. Ze zong in een internationale vocal band en duo met contrabassist.

Momenteel werkt ze als freelance vocalist op projectbasis en coacht in haar thuis praktijk of op locatie. Door haar gedrevenheid, muzikaliteit en oprechte interesse in mensen heeft ze veel kennis opgedaan op muzikaal- en sociaal gebied en past dit toe in haar lessen en muziek.